viernes, 7 de marzo de 2008

El Pavelló del Pompeu.

El futur pavelló, motiu de debat
Lloret de Mar08/04/2008


L'ajuntament de Lloret aprova la compra de Can Buc en el barri del Rieral per un cost d'1,5 milions d’euros. Un primer pas que es va formalitzar en el ple extraordinari d'ahir dilluns i que continuarà amb la cessió del solar a la Generalitat.

El govern català hi farà una àrea sociosanitària, consistent en un geriàtric i en equipaments hospitalaris. Mentre que el consistori pagarà el cost dels terrenys, de 10.000 metres quadrats, en un termini de 4 anys.

En la sessió d'ahir també es va contractar un préstec, per la mateixa quantitat, és a dir, de quasi 1,5 milions d'euros. El subvenciona el Ministeri d'Indústria i Turisme, que l'ofereix a les destinacions turístiques madures per a modernitzar i actualitzar les seves instal·lacions.

Lloret s'ha acollit a una línia sobre equipaments esportius i ha apostat per a construir un nou pavelló. L'equip de govern reconeix que la ubicació no la tenen clara, el punt que precisament ha generat debat i crítiques per part de l'oposició.

Si bé tots els grups coincideixen en què l'interès i les condicions del crèdit són molt beneficioses, els de l'oposició retreuen a l'equip de govern que no sap a on ubicarà el pavelló poliesportiu. Per ERC i pel Grup Independent Lloret, és un equipament “no prioritari”. Pels socialistes, en canvi, un nou pavelló és necessari, però troben a faltar detalls del projecte, “com a mínim la ubicació”.

El PP de Lloret manté una postura ben diferent. Considera que és una instal·lació necessària, i no només pels esportistes, sinó també per a turistes. Davant les crítiques de l'oposició, el portaveu de CiU, Josep Valls, ha plantejat a la resta de grups la pregunta següent: “Si haguessin obtingut aquest finançament sense dir una ubicació, haurien dit sí o no? Crec que tots haurien dit que sí”.
Josep Valls ha reconegut que hi havia una ubicació inicial triada, però que l'han descartat. Assegura que el pavelló estarà vinculat a la nova àrea esportiva i que serà el quart per Lloret. L'operació, no inclosa en el pressupost del 2008, va ser aprovada amb els vots de CiU, PP i la coalició d'ICV-EUiA i l'abstenció de la resta, és a dir, ERC, GRILL i PSC.
Nova Ràdio Lloret

No hay comentarios: