viernes, 11 de abril de 2008

La Coordinadora a Nova Radio Lloret

La gratuïtat dels llibres de text i un gimnàs per al Pompeu Fabra
Lloret de Mar11/04/2008Les associacions de mares i pares d'alumnes (AMPA) de Lloret fa un any que treballen plegades per assolir objectius comuns. Dos d'ells són la gratuïtat dels llibres de text i que l'escola Pompeu Fabra disposi d'un gimnàs.

En el primer cas, l'objectiu és reduir la despesa que suposa per les famílies els llibres de cada curs, que puja a 300 euros per alumne. El president de la coordinadora de les associacions de pares i mares, Tomàs Sánchez, explica que la proposta consisteix en reutilitzar els llibres, per tal que passin d'un alumne a un altre, i renovar-los cada quatre anys.

Segons el representant del col·lectiu, aquest sistema funciona a poblacions veïnes com Vidreres, on compten amb la implicació de l'ajuntament. De moment, a Lloret s'ha aconseguit que la distribuïdora dels llibres sigui la mateixa per a totes les escoles de la vila, cosa que permetrà, de cara al proper curs, fer baixar el preu dels llibres.

L'altra finalitat dels pares i mares és que l'escola Pompeu Fabra gaudeixi d'un gimnàs cobert. És una reivindicació històrica. Ja que, quan plou, els 700 alumnes del centre han de passar l'hora de l'esbarjo a sota el porxo. A força de buscar solucions, va sorgir la idea de construir un equipament que fos compartit per la resta de la població fora de l'horari escolar.

Els pares i mares dels alumnes expliquen que el pavelló que reclamen havia de ser el que l'ajuntament pensa construir amb un préstec subvencionat. El problema, diuen, és que no s'han posat d'acord amb les dimensions de l'equipament i al final el consistori ha optat per situar el futur pavelló en un altre lloc.


La coordinadora considera que hi ha altres opcions per al Pompeu Fabra, com adequar unes pistes de petanca que té al costat. I espera poder estudiar-les amb l'equip de govern.


Nova Ràdio Lloret

No hay comentarios: